ȘTIRI

Se deschide primul sezon cultural de la Casa La Mița Biciclista Stabiliment Creativ: S-au pus in vanzare biletele la expozitia „Frumusetea unui Oras”, un dialog in imagini intre frumusetea Parisului si a Bucurestiului

ARCEN invită publicul la deschiderea primului sezon cultural al Casei La Mița Biciclista Stabiliment Creativ (LMBSC), care va avea loc pe 18 mai cu expoziția „Frumusețea unui oraș”, curatoriată de Pavillon de l’Arsenal din Paris, cu un proiect realizat de artistul Dan Perjovschi, precum și cu un concert Nicolle Rochelle 5tet.

Accesul publicului larg la expoziția „Frumusețea unui oraș” și la concertul Nicolle Rochelle 5tet (disponibil doar pe 18 mai) se va face pe bază de bilet, achiziționat prin www.iabilet.ro, de la acest . Numărul biletelor este limitat, date fiind constrângerile impuse de spațiu, de aceea doritorii sunt invitați să-și facă rezervarea din timp. începând de astăzi, 5 mai, iar expoziția poate fi vizitată până pe 2 iulie 2023.

Expoziția „Frumusețea unui oraș” este rezultatul unui proces de cercetare și de consultare publică, care s-a desfășurat la inițiativa Consiliului Municipal al Parisului, de-a lungul a doi ani, pentru a explora noțiunea de frumusețe în arhitectură și planificare urbană. Ea este împărțită în șapte unități tematice: situl (pentru Paris: Sena); morfologia ca echilibru între compoziția urbană și patrimoniul popular, între vechiul și noul Paris; peisajul pietonului care marchează viața noastră de zi cu zi, de la trotuare la piețe, de la străzi la spații comune; arhitecturile, scările lor în funcție de legislațiile succesive; expresia externalităților, toate acele servicii pe care nu vrem să le vedem, dar care fac viața urbană posibilă; locul celor vii, care trebuie redefinit în lumina crizei de mediu; ospitalitatea, care exprimă capacitatea orașului de a primi și de a proteja, dar și de a permite fiecăruia să se recunoască.

„Am vrut să deschidem sezonul cultural de la Mița Biciclista Stabiliment Creativ cu o invitație la reflecție despre „Frumusețea unui oraș”, pentru că misiunea acestei Case va fi să creeze un safe space cultural, care să ducă la reclădirea stimei de sine a Bucureștiului, cu participarea cetățenilor și a comunităților sale. Pentru inspirație, am creat un dialog între frumusețea Parisului și frumusețea Bucureștiului, adăugând o componentă locală la proiectul excepțional realizat de Pavillon de l’Arsenal. În plus, de-a lungul sezonului cultural vom avea o serie de conferințe și de evenimente în jurul expoziției, pentru a duce reflecția mai departe”, a declarat Edmond Niculușcă, președinte ARCEN.

Bucureștenii vor putea descoperi expoziția integrată în diferitele spații recent reamenajate ale Casei La Mița Biciclista, experimentând astfel multiplele posibilități pe care aceasta le oferă – spații istorice, cu vechile saloane ale Miței, spații intime, și spații moderne. Fiecare spațiu va rezona cu unul dintre conținuturile expoziției – patrimoniu, experiment, geografie intimă.

Pavillon de l’Arsenal este cel mai important centru de arhitectură și planificare urbană din Europa. În fiecare an, organizează 20 de expoziții, însoțite de 70 de conferințe, pentru a aduce planificarea urbană la îndemâna tuturor.

Vizitarea LMBSC și a expoziției: reguli, program și prețuri

Vizitarea expoziției și, implicit, a Casei La Mița Biciclista Stabiliment Creativ, va fi posibilă în fiecare săptămână, de joi până duminică, potrivit programului de mai jos:

Joi 18 mai – Deschiderea pentru public a sezonului cultural cu vizitarea expoziției „Frumusețea unui oraș” și concert Nicolle Rochelle 5tet: 19.30 – 22.00

În celelalte zile, în perioada 19 mai – 2 iulie 2023:

Joi: 16.00-22.00

Vineri: 16.00-24.00

Sâmbătă: 12.00-22.00

Duminică: 12.00-22.00

Important: Vizitarea expoziției se va face într-un interval de 2 ore, ales de vizitator, în momentul achiziționării biletului. Reprogramarea vizitei, în cazul în care vizitatorul nu a venit la expoziție în intervalul rezervat nu este posibilă, iar banii nu se returnează. Cei interesați pot opta pentru vizite ghidate în persoană, precum și pentru participarea la alte evenimente aflate pe agenda culturală a Casei.

Prețurile biletelor variază în funcție de categorii și de evenimente, după cum urmează:

  • Acces general expoziție: 30 lei (preț întreg), 15 lei (elevi, studenți, pensionari)
  • Acces conferințe: 30 lei (preț întreg), 15 lei (elevi, studenți, pensionari)
  • Ateliere de imaginație urbană: 30 lei (preț întreg), 15 lei (elevi, studenți, pensionari)
  • Vizite ghidate: 50 lei
  • ExpoParty: 30 lei 

În mod excepțional, în prima zi de expoziție, care include și accesul la concert, prețul biletului va fi 150 lei.

Conceput curatorial expoziție Paris: Alexandre Labasse

Concept curatorial expoziție București: Dorothee Hasnaș

Arhitectură și adaptare: Attila KIM Architects

Parteneri: Ordinul Arhitecților din România, Institutul Francez din România, OMA Vision, Iabilet.ro.  Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Articolul Se deschide primul sezon cultural de la Casa La Mița Biciclista Stabiliment Creativ: S-au pus in vanzare biletele la expozitia „Frumusetea unui Oras”, un dialog in imagini intre frumusetea Parisului si a Bucurestiului apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

S-ar putea să-ți placă și...