ȘTIRI

Reprezentanti ai ISJ Prahova, prezenti la primul eveniment de anvergura din cadrul proiectului ”Educatie alimentara in institutiile scolare”

[ad_1]

Miercuri, 02 noiembrie 2022, a avut loc, la sediul Global School Palazzo Italia, din București, prima întâlnire din cadrul proiectului ”Educație alimentară în instituțiile școlare”.

Ce trebuie știut? În cadrul parteneriatului agreat de cele două părți, se propune inițierea de măsuri în vederea dezvoltării de activități  educaționale pentru elevii din învățământul școlar, gimnazial si liceal, atât pentru îmbunătățirea ”stilului alimentar” cât și pentru promovarea folosirii produselor cu densitate calorică scăzută și bogate în fibre, pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Asociația Bucătarilor Italieni, reprezentată de președinte, Chef Enza Barbaro și secretar, Giovanni Baldantoni, a prezentat metodologia de predare a educației alimentare in scoli – Nivelul 1 , curs de formare profesională, inițiat de Global School Palazzo Italia.

In cadrul evenimentului a avut loc și o parte practică, în cadrul căreia s-au pregătit  exemple  din dieta mediteraneană: pizza cu făină de grâu dur, accentuându-se faptul că longevitatea poate fi atinsă dacă se respectă o alimentație echilibrată.

 La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, numeroase cadre didactice și reprezentanți ai Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Global School Palazzo Italia este o organizație înființata la începutul anului 2020, care are ca scop, printre altele, sprijinirea tinerilor pentru a se putea integra cu ușurință pe piața muncii, dorindu-și să obțină o calificare în domeniul gastronomic sau care dețin cunoștințe teoretice si experiență practică, dar nu pot face dovada calificării.

Articolul Reprezentanti ai ISJ Prahova, prezenti la primul eveniment de anvergura din cadrul proiectului ”Educatie alimentara in institutiile scolare” a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

S-ar putea să-ți placă și...