ȘTIRI

ONORANT: Rectorul UTCN, in vizita la University of California, Berkeley

Cu ocazia forumului ”European Innovation Days in Silicon Valley”, organizat la inițiativa Comisarului European Mariya Gabriel, Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Prof. dr. ing. Vasile Țopa, a participat, alături de delegația rectorilor de la alte universități europene de prestigiu și Directorul Comisiei Europene pentru ”Innovation, DigitalEducation & International Cooperation”, doamna Antoaneta Angelova-Krasteva, la vizitarea prestigioasei universități americane, UC Berkeley.

Trebuie știut că aici, delegația europeană a avut o primă întâlnire cu reprezentanții departamentului Global, International and Area Studies, respectiv cu domnii Prof. Jeroen Dewulf, Prof. Mark Sandberg, Prof. Trond Peterson și Prof. Akasemi Newsome. Cu aceasta ocazie, a fost prezentat ecosistemul de învățământ din jurul UC Berkeley, precum și posibilitățile de dezvoltare a colaborării academice și de cercetare, între spațiul european al învățământului superior și universitatea americană. Prin vocea reprezentantului Comisiei Europene, s-au prezentat noile instrumente de cooperare aflate pe agenda viitoare a forurilor europene.

Potrivit informațiilor transmise de prestigioasa instituție de învățământ, vizita la UC Berkeley a continuat cu întâlnirea delegației europene cu cancelarul universității, doamna Carol Christ, asistată la acest moment important al vizitei, de Laura Hassner – Strategic Advisor UC Berkeley’s Chief Innovation și Ashley Spinelli, Director, Global Engagement Office.

Au fost prezentate direcțiile principale de acțiune privind programele de antreprenoriat, poveștile de succes rezultate prin aceste programe, precum și platformele de inovare dezvoltate/utilizate.

Articolul ONORANT: Rectorul UTCN, in vizita la University of California, Berkeley apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

S-ar putea să-ți placă și...