ȘTIRI

Masaj terapeutic Ploieşti, reflexoterapie – Care sunt beneficiile sale? (P)


masaj terapeutic

Read Time:2 Minute, 46 Second

Tensiunile și blocajele energetice sunt eliberate prin tratarea mecanică a straturilor exterioare de țesut ale corpului cu diferite presiuni și intensități. Masajele terapeutice sunt folosite pentru o mare varietate de afecțiuni. Există numeroase tehnici diferite de masaj. Un masaj terapeutic Ploiești este folosit, de exemplu, pentru a calma durerea și pentru a îmbunătăți mobilitatea. Tensiunile și blocajele energetice sunt eliberate prin tratarea mecanică a straturilor exterioare de țesut ale corpului cu presiuni și intensități diferite. Aceasta înseamnă că se poate ajunge și la straturi mai adânci.

Originea cuvântului masaj oferă deja informații despre semnificația acestuia. În arabă, „masă” este folosită pentru „frecare ușor”. De asemenea, originea greacă „massein” înseamnă ceva de genul „a freca”; iar în ebraică există un cuvânt „mashech” care înseamnă „a atinge”. Masajele nu sunt doar în scop terapeutic. Sunt  folosite și în tratamente cosmetice și sportive.De exemplu, sunt folosite cu succes pentru îngrijirea frumuseții și oferă sprijin înainte și după activitățile sportive.

Masaj terapeutic – Efecte asupra organismului

În general, nu există contraindicații pentru un masaj terapeutic. Dar se poate ca starea fizică să nu permită anumite tehnici sau mișcări. În funcție de ceea ce simte pacientul, maseurul foloseşte o anumită tehnică de masaj pentru a atinge scopul dorit. Masajele terapeutice nu sunt folosite doar pentru problemele musculare. Oferă numeroase alte beneficii fizice și psihologice care sunt de mare ajutor în multe cazuri.Diferite tehnici de masaj pot fi, de asemenea, combinate pentru a obține îmbunătățiri.

Beneficiile terapeutice ale masajului includ următoarele: dezvoltarea mușchilor, relaxarea mușchilor, îmbunătățirea pe termen lung a flexibilității țesuturilor, ameliorarea durerii, bunăstare generală, îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice. Maseurul lucrează uniform pe o anumită parte a corpului, masând încet. El poate aplica effleurage pe lungime sau în cercuri,concentrându-se în mod special pe zonele de tratat. Tehnica de mângâiere este, de asemenea, folosită în profunzime pentru a calma tensiunea și pentru a stimula circulația sanguină și limfatică. Prin stimularea fluxului sanguin, se promovează întoarcerea venoasă. Mângâierea superficială pune în mișcare circulația superficială a straturilor exterioare de țesut și  favorizează regenerarea pielii. 

Ce este reflexoterapia? 

Acest tip de masaj funcționează prin aplicarea unei presiuni asupra anumitor puncte sau regiuni ale corpului, folosind mișcări speciale ale mâinii. Nu se folosesc uleiuri sau alți lubrifianți în reflexoterapie, este crucial doar contactul dintre pielea terapeutului și cea a pacientului, care urmărește să acționeze asupra organelor interne sau a altor părți ale corpului, care sunt conectate cu zona tratată prin terminații nervoase sensibile. Reflexoterapia se efectuează în una din cele patru zone: cap și gât, spate, piept sau pelvis, în funcție de problemele de sănătate implicate și de evaluarea terapeutului.

Reflexoterapie – Cum funcționează?

O procedură de reflexoterapie acționează asupra țesutului conjunctiv și a sistemului nervos vegetativ. Acest lucru se produce printr-o rețea ramificată de terminații nervoase libere din piele și prin alți receptori sensibili din țesutul conjunctiv. Durerea sau tensiunea în organele sau țesuturile interne care se află mai adânc sub piele, se proiectează adesea pe suprafața corpului ca așa-numitele zone hiperalgezice (adică zone cu sensibilitate crescută la durere) sau puncte de declanșare. Prin reflexoterapie se poate influența țesutul mai profund situat și astfel, maseurul îi poate regla funcția. 


Happy

Happy
0

0 %


Sad

Sad
0
0 %


Excited

Excited
0
0 %


Sleepy

Sleepy
0

0 %


Angry

Angry
0
0 %


Surprise

Surprise
0
0 %

Articolul Masaj terapeutic Ploieşti, reflexoterapie – Care sunt beneficiile sale? (P) apare prima dată în Prahova Medicala .

S-ar putea să-ți placă și...