CASA ȘI GRĂDINĂ

Ce se poartă în zilele reci?

Chiar dacă, din punct de vedere calendaristic, mai avem câteva zile până la prima lună de primăvară, frigul de afară nu te inspiră deloc să îți creezi ținute care să te facă să te simți ceva mai bine. Cu toate acestea, adevăratele pasionate de modă deja se întreabă spre ce să își îndrepte atenția în perioada următoare. În afară de modă, acestea nu uită niciodată că este importantă și găsirea acelor articole vestimentare care să le avanatajeze. De aceea, dacă ai nevoie de un aer proaspăt în garderobă, poți apela cu încredere la acele magazine de specialitate, indiferent dacă sunt sau nu în mediul virtual, unde vei găsi ceea vă doriți. Mai mult,  există unele tendințe pentru perioada care urmează și de care ar fi bine să ții cont dacă vrei un look cu adevărat special. Ești curioasă ce ți-am pregătit? Atunci citește cu atenție rândurile următoare, pentru că este posibil să ai parte de unele surprize.

Stilul army

De ceva vreme stilul army este în atenția marilor creatori de modă, care încearcă tot mai multe variante, și care s-au dovedit a fi unele extrem de apreciate de reprezentantele sexului frumos.  Jachete scurte cu două rânduri de nasturi strălucitori, pardesiuri cu umeri accentuaţi, haine kaki şi cizme sunt doar câteva sugestii ale acestora, care mai recomandă însă să se evite acele articole vestimentare cu imprimeuri specifice camuflajului. Toate aceste recomandări sunt perfecte pentru tine, pentru că adorai acest stil, iar faptul că experții în domeniu mizează pe el nu poate decât să te bucure.

Ciorapi lungi

O fustă scurtă, combinată cu niște ciorapi lungi, deasupra genunchiului, sunt o combinație care pare apreciată de pasionatele de fashion. Da, nu negăm faptul că este o ținută care poate fi caracterizată oricum, numai banală nu, dar mare atenție. După cum ne spun și experții în materie de modă, chiar dacă nu pare o ținută prea complicată și care este genul cu care nu ai cum să greșești, există un mic pas până la vulgar și, pentru a nu cădea în această capcană, țesăturile moi, eventual în culori neutre sau în carouri sunt cele mai potrivite. O astfel de ținută este recomandată pentru doamnele sau domnișoarele finuțe, cu o siluetă delicată. De aceea, dacă nu te simți în largul tău în ceea ce privește numărul de kilograme, oricât de mult ți-ar plăcea să porți așa ceva, mai bine renunță. Chiar și bărbații sunt cuceriți de un astfel de look, pe care îl consideră unul extrem de sexy și provocator. În plus, fie vorba între noi, sunt și foarte pretențioși atunci când analizează o astfel de ținută, și știm cu toatele că mesajele lor nu sunt chiar cele mai… cuminți în cazul în care remarcă un amănunt care strică tot.

Stilul alpin

Pentru că avem de a face cu moda pentru perioada când abia am ieșit din sezonul rece, dar încă nu putem adopta un outfit care să sugereze primăvara, atunci stilul alpin este alegerea care nu poate da greș niciodată. Nu ne referim aici la un costum masiv de ski, cu ochelari masivi și cu bocanci greoi, deși credem că deja ți-ai dat seama de așa ceva. Împletituri groase, chiar croșeturi, piese de vestimentație din piele sau din blană, fără a cădea în ridicol, sunt elemente care fac parte dintr-un stil alpin elegant. Eventual mai poți completa ținuta și cu niște cizme călduroase, care merg de minune alături de niște haine croșetate, împreună cu niște rochii feminine. Ținând cont că vremea este destul de capricioasă, iar temperaturile sunt și ele modeste, aproape că nu mai este nevoie să îți spunem cât de mult se potrivește această ținută cu perioada prin care trecem.

Ciorapi albi

La prima vedere, cel mai probabil ai ridicat mirată din sprâncene. Totuși, am trecut de ceva vreme de perioada în care îi puteai purta fără riscul de a fi considerată ridicolo, nu? Chiar dacă nu ți se par o sugestie foarte potrivită, trebuie să știi că marii creatori de modă îi recomandă cu căldură în această etapă, de tranziție de la sezonul rece la cel de primăvară – vară. Majoritatea reprezentantelor sexului frumos optează, de regulă, pentru sezonul rece, pentru îmbrăcăminte în tonuri întunecate, pe care o consideră mult mai potrivită acum. Da, nicio problem, dar cum să renunți atunci la pată de lumină pe care o aruncă asupra ținutei tale o pereche de ciorapi albi, nu poate fi ignorată. Specialiștii în fashion consideră că poți jongla puțin cu culoarea ciorapilor, care poate porni de la albul pur și imaculat, mergând până la crem sau cenușiu. Cum ți se pare sugestia lor? Merită sau nu să încerci o astfel de ținută?

Atenție la ciorapii transparenți

Am tot amintit de ciorapi, în două rânduri chiar, ceea ce înseamnă că trebuie să fim foarte atente la această problemă delicată. Pentru că da, deși pare greu de crezut, poți greși foarte mult atunci când îi alegi pe cei care să îți completeze frumos ținuta, dar să te protejeze și împotriva frigului de afară.

De fapt, problema ciorapilor nu trebuie abandonată chiar atât de repede. Pe rafturile magazinelor se găsesc o gamă variată de modele, dar cel mai bine este să-i uiți pur și simplu pe cei transparenți. A trecut de ceva vreme timpul lor, iar acum este timpul pentru acele modele sau nuanțe care să te facă să ieși din anonimat. Ai citit mai sus recomandările specialiștilor, așa că ai un punct de plecare bun pentru a-ți alcătui ținuta perfectă din care să nu lipsească, evident, ciorapii.

S-ar putea să-ți placă și...